Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Θύμα της και η Πορτογαλία



Moody’s


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά δύο βαθμίδες, στο Α3 προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s , προειδοποιώντας παράλληλα ότι και δεύτερη υποβάθμιση είναι πιθανή λόγω των επιπτώσεων του υψηλού κόστους δανεισμού που βιώνει η χώρα και την δυσκολία της να ανταποκριθεί στους υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε.
Ο οίκος στην έκθεση του αναφέρει ότι η πιθανότητα μιας υποβάθμισης παρά μιας αναβάθμισης τα επόμενα δυο χρόνια αιωρείται.
Εξάλλου , εκφράζει  ανησυχίες για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα αναγκαστεί να καταβάλει αρκετά υψηλό επιτόκιο για να δανειστεί από τις αγορές και για τις επερχόμενες επιπτώσεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν  ψηλό κόστος δανεισμού στο σύνολο της οικονομίας.
Στην έκθεση του Οίκου Moody’s τονίζονται επίσης οι συνθήκες αβεβαιότητας που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία . Την ίδια ώρα αναγνωρίζει την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι πορτογαλικές αρχές στη μεταρρύθμιση της οικονομίας και κυρίως στον τομέα της αγοράς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget