Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Υδροηλεκτρικός σταθμός στον Στρυμόνα


Στη δημιουργία ενός έργου Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας (ΑΠΕ), το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία «ΥΗΣ Στρυμόνα ΑΕ», συμμετέχει ο ασφαλιστικός όμιλος της International Life, στο πλαίσιο προώθησης καινοτόμων επενδύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον.


Η συγκεκριμένη «πράσινη» επένδυση αφορά την εγκατάσταση υδροηλεκτρικού σταθμού πηγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 2,3 MW (περίπου 400 φορές το ρεύμα που καταναλώνει ο όμιλος International Life συνολικά) στη θέση μεταξύ της παλαιάς και της νέας γέφυρας του ποταμού Στρυμόνα επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, μια ιδιαίτερα ευνοϊκή τοποθεσία για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι απαραίτητες άδειες έχουν ήδη ληφθεί και η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2011. Η εξοικονόμηση ενέργειας, που θα επιτευχθεί με τη λειτουργία του νέου έργου, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το έργο υποκαθιστά 1.067 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, παρουσιάζοντας το σημαντικό πρόσθετο πλεονέκτημα αποφυγής εκπομπής 3.416 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Αποδοτικότερη
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υδροηλεκτρικός σταθμός έχει μεγαλύτερο βαθμό αποδοτικότητας σε σχέση με άλλες μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς παράγει πενταπλάσια ποσότητα ρεύματος ετησίως, σε σύγκριση με τα φωτοβολταϊκά συστήματα αντίστοιχης ισχύος. Επίσης, τα θετικά χαρακτηριστικά της υποδομής συμπληρώνουν η προσφορά σταθερής, συνεχούς και αξιόπιστης παραγωγής ενέργειας και η 24ωρη λειτουργία της.
Οπως σημειώνει ο κ. Γιάννος Μπράβος, γενικός διευθυντής της International Life, «στον όμιλο έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη για την περιβαλλοντική πολιτική και σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε επενδύσεις στη λεγομένη πράσινη ενέργεια. Η νέα επένδυση για τη δημιουργία έργου Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας αποδεικνύει τον σαφή προσανατολισμό μας για ανάληψη πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget