Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Βρήκαν 70.000 λογαριασμούς Ελλήνων σε χώρες της Ε.Ε.


Βρήκαν 70.000 λογαριασμούς Ελλήνων σε χώρες της Ε.Ε.

Στα δίχτυα της Εφορίας πιάστηκαν δεκάδες Ελληνες που δεν δήλωσαν τους τόκους από τις καταθέσεις που έχουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κλήθηκαν για εξηγήσεις στην Εφορία και άρχισαν να πληρώνουν τους φόρους από το εισόδημα που απέκρυψαν. 


Το υπουργείο Οικονομικών έχει στα χέρια του...
δισκέτες από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τις οποίες προκύπτει ότι υπάρχουν 70.000 λογαριασμοί καταθέσεων Ελλήνων πολιτών. Ορισμένοι απ' αυτούς μπορεί να έχουν και δεύτερο ή τρίτο καταθετικό λογαριασμό, καθώς οι δικαιούχοι πολίτες περιορίζονται σε 44.000 άτομα.
Με εντολή του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, δόθηκε εντολή και ξεκίνησε η διασταύρωση των στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι από τους 44.000 καταθέτες του εξωτερικού δεν είχαν δηλώσει, όπως όφειλαν, τους τόκους από τους λογαριασμούς τους.


Δείγμα από Κηφισιά και ΓλυφάδαΤα πρώτα δείγματα από το πρόγραμμα ελέγχου, που έτρεξε πιλοτικά το προηγούμενο δεκαπενθήμερο στις εφορίες Γλυφάδας και Κηφισιάς, έδειξαν ότι δεκάδες φορολογούμενοι δεν είχαν δηλώσει τους τόκους με την ετήσια φορολογική τους δήλωση.
Οσοι εντοπίστηκαν, κλήθηκαν από τις Εφορίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις αλλά και για να τους καταλογιστεί ο φόρος επί των τόκων και τα τυχόν πρόστιμα. Εκτιμάται ότι, κατά μέσο όρο, στον καθένα αναλογούν φόροι με πρόστιμα 4.000 ευρώ.
Από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και οι διασταυρώσεις των στοιχείων για 146.000 καταθέσεις που τηρούν Ελληνες πολίτες σε έξι χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, από τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών προμηθεύτηκε τις σχετικές δισκέτες.
Παράλληλα, προχωρούν και οι συζητήσεις με την Ελβετία, προκειμένου να ξεκινήσει η εισροή φόρων από καταθέσεις που διατηρούν οι Ελληνες στη χώρα αυτή, καθώς και η χορήγηση στοιχείων για υπόπτους φοροδιαφυγής.

πηγή Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget