Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΗΛΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ


Η διάταξη συνίσταται για όλες τις κατοικίες και τα οικοδομικά συγκροτήματα, ενώ το καταγεγραμμένο ποσοστό εξοικονόμησης στην Ελλάδα, ξεπερνάει επιπρόσθετα το 30% στην θέρμανση και καλύπτει όλες τις ανάγκες του κτιρίου σε ζεστό νερό χρήσης, κατά την θερινή λειτουργία.
Το ολοκληρωμένο σύστημα ηλιακής υποστήριξης 
 είναι μελετημένο, έτσι ώστε να αποδίδει το μέγιστο βαθμό εξοικονόμησης σε όλη την διάρκεια του έτους.
Αναλυτικά τα επιπρόσθετα υλικά σε ένα λεβητοστάσιο για την υποστήριξη του συστήματος από την ηλιακή ενέργεια περιγράφονται παρακάτω:
Αυτοματισμός ελέγχου
κυκλοφορητή
Boiler 
Ηλιακός συλλέκτης 

Αυτοματισμός αντιστάθμισης και ελέγχου θέρμανσης, ηλιακού συστήματος και ζεστών νερών χρήσης. Ελέγχει την συνολική λειτουργία της διάταξης και καταγράφει το συνολικό ενεργειακό όφελος.


Διάταξη και λειτουργία της ηλιακής θέρμανσης:
Η ηλιακή ενέργεια που συλλέγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες, αποθηκεύεται στο θερμοδοχείο-boiler. Μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία το ζεστό νερό χρήσης (300 lt), επαγωγικά θερμαίνεται και το νερό αποταμίευσης για την υποστήριξη της θέρμανσης (275lt).
Κατά την χειμερινή λειτουργία, το απαιτούμενο θερμικό φορτίο του κτιρίου καλύπτεται από το θερμοδοχείο, όταν υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια από τον ήλιο. Εξαιτίας της μικρής διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ προσαγωγής και επιστροφής του νερού (45-40°C αντίστοιχα) στην ενδοδαπέδια θέρμανση, η διάταξη ενδείκνυται για το μέγιστο δυνατό ενεργειακό όφελος
Ο συνδυασμός ηλιακού συστήματος και ενδοδαπέδιας θέρμανσης μειώνει την κατανάλωση πετρελαίου έως και 55%, συγκριτικά με ένα σύστημα αποτελούμενο από συμβατικό λέβητα και σώματα πάνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget