Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ

Πόλεμος δηλώσεων, μέσω «κύκλων» τους, ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με αφορμή το θέμα Λιάσκου, φέροντας στο προσκήνιο και την υφέρπουσα ένταση που υπήρχε τις τελευταίες μέρες μεταξύ των δυο κομμάτων. Σήμερα, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Λιάσκος, με δηλώσεις του - και για πρώτη φορά από τότε που ανέκυψε το ζήτημα της προσχώρησής του ή μη, στον ΛΑΟΣ - έδωσε τις δικές του απαντήσεις, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιχείρησε να κλείσει το θέμα.

Παρά ταύτα, ο ΛΑΟΣ επανήλθε και με ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του κόμματος απάντησε στο ανεπίσημο (non paper) κείμενο που διένειμε η ΝΔ χθες, και επετίθετο κατά του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, κατηγορώντας τον για αντιφατικές θέσεις και καιροσκοπισμό.


Δηλώσεις Λιάσκου

Το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Λιάσκος σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ανέφερε ότι η οποιαδήποτε προσχώρηση γίνεται με δήλωση από αυτόν που προσχωρεί, όχι από κάποιον ο οποίος κάνει την πρόταση της προσχωρήσεως, κατηγορώντας, έτσι, εμμέσως τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ- ο οποίος προέβη στην σχετική ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη- για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

«Εγώ έκανα μια συζήτηση. Το είπα. Δέχτηκα την τιμητική πρόταση. Και αυτό το είπα. Αλλά, από κεί και πέρα, η απόφαση είναι δική μου. Όποιος έχει προσχωρήσει κάπου, είναι αυτός που το δηλώνει και όχι ο άλλος για λογαριασμό του», είπε ο κ.Λιάσκος.

Σχολιάζοντας τα περί πιέσεων που ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι του τα μετέφερε ο κ. Λιάσκος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ αρνήθηκε ότι πιέστηκε από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη ή συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι «το 'πιέσεις' έχει διάφορες εκφάνσεις, υπό την έννοια του ότι κάποιος λέει ότι συζητάει με τους πολιτικούς του φίλους για να πάρει μια απόφαση και αυτή είναι μια συζήτηση ιδιωτική που κάνει με κάποιον. Θεωρώ ότι αυτή δεν μπορεί να είναι προϊόν ούτε καταγραφής, αλλά ούτε και δημοσιοποίησης».

Παράλληλα έθεσε το θέμα της φερόμενης καταγραφής της συνομιλίας του με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ καλώντας τον εκ νέου να ζητήσει συγγνώμη:

«Αν εγώ μιλήσω με εσάς για ένα ζήτημα, δεν μπορεί εσείς αυτό να το καταγράφετε και αν θέλετε, να το παρουσιάζετε. Από κεί και πέρα τίθεται ζήτημα για την ηθική σας υπόσταση. Αυτό είναι σαφές και λυπάμαι πάρα πολύ επειδή πραγματικά έγινε και γι'Α αυτό το λόγο θεώρησα ότι μετά από μια τέτοια ενέργεια, θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει μια δημόσια δήλωση συγγνώμης. Και βέβαια αυτό τεκμηριώνεται από το δελτίο τύπου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όπου λέει σαφέστατα ότι υπήρξε ηχογραφημένη συνομιλία, όπου φαίνεται ότι δέχθηκα πιέσεις και έτσι υπαναχώρησα. Συνεπώς, μιλάμε για κάτι το οποίο έχει ήδη γίνει σαφές και ξεκάθαρο».

Δηλώσεις Καρατζαφέρη



Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αφενός επιχείρησε να υποβαθμίσει και να κλείσει το θέμα, και αφετέρου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ.

Τόνισε - σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ - ότι δεν πρόκειται να ενθαρρύνει αποστασίες και πως «το θέμα του κ. Λιάσκου έχει κλείσει για εμάς. Δεν μας απασχολεί καθόλου».

Σημείωσε δε ότι ο κ. Λιάσκος πιέστηκε «κατά τη δική του ομολογία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την καλοσύνη την άλλη μέρα να με πάρει και μου λέει είχα μια πίεση και εγώ και η οικογένειά μου, συγγνώμη δεν μπόρεσα να κάνω διαφορετικά. Γεια χαρά, γεια χαρά, τίποτα άλλο.»

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν ασχολείται μαζί της, αλλά «αυτοί ασχολούνται μαζί μου». Εκτίμησε δε πως «ίσως τους ενόχλησαν τα τελευταία δημοσκοπικά αποτελέσματα και η προσωπική μου δημοφιλία και απήχηση».

Και κατέληξε:

«Δεν ξέρω τι είναι αυτό που τους ενόχλησε, αλλά βλέπω ότι κάνουν συμβούλια, βγάζουν non-paper».



Η μάχη των «κύκλων»



Στο μεταξύ, κύκλοι της ΝΔ αντιδρώντας στα όσα είπε ο κ. Καρατζαφέρης έλεγαν το εξής: «Διάλογο με “λαγό-κοριό” (και μάλιστα πράσινο), όσο κι αν προκαλεί με απίστευτες ύβρεις, δεν θα του κάνουμε τη χάρη να ανοίξουμε».

Από την πλευρά του το ΛΑΟΣ αντέδρασε, επίσης, μέσω κύκλων του, οι οποίοι απάντησαν τα εξής:

«Ας διαλέξει η ΝΔ και οι λαλίστατοι εκπρόσωποί της, ποιες μέρες θέλουν να συνυπογράφουν μαζί μας ερωτήσεις προς υπουργούς και ποιες να απαξιώνουν την πολιτική τους. Ως προς τις περιγραφές, τους τις επιστρέφουμε».

Πέραν τούτων, όμως, το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του που τιτλοφορείται «άλλο πατρίδα και άλλο παρτίδα», επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ, με αφορμή το ανεπίσημο κείμενο που διένειμε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση και με το κατηγορούσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για καιροσκοπισμό. Επίσης απευθύνει πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς, κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ο ΛΑΟΣ κατηγορεί τη ΝΔ ότι διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για το ΔΝΤ για να τις παρουσιάσει ως αντιφατικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget