Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Πορεία μνήμης για το 44χρονο αλλά και κυνηγητό μεταναστών


Πορεία μνήμης για το 44χρονο αλλά και κυνηγητό μεταναστών
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου
Περίπου δύο χιλιάδες άτομα στη συγκέντρωση και στην πορεία, αλλά και κυνηγητό μεταναστών σε κάθε γωνιά του κέντρου της Αθήνας. Αυτή ήταν η εικόνα της απογευματινής συγκέντρωσης στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ’  Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, στη μνήμη του 44χρονου που δολοφονήθηκε από τρεις κακοποιούς τα ξημερώματα της Τρίτης.
Στην πορεία που ακολούθησε τη συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας, δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι βιαιοπραγίες κατά μεταναστών που έτυχε να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Πρωταγωνιστούσαν δε σε αυτά κυρίως ακροδεξιοί, οι οποίοι αφότου η πορεία κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας και στην πλατεία Κοτζιά, άρχισε να επιστρέφει προς την Γ’ Σεπτεμβρίου.



Στα γύρω στενά σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις κατά μεταναστών, είτε μικροπωλητών είτε τυχαίων περαστικών από την περιοχή, παρά την αυξημένη αστυνομική δύναμη που περιπολούσε αλλά και η οποία επέβλεπε την πορεία.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η προσπάθεια της Αστυνομίας επικεντρώθηκε κυρίως στο να μην συναντηθεί η πορεία κατοίκων αλλά και μελών ακροδεξιών οργανώσεων σε κανένα σημείο με την προγραμματισμένη για τις 18.00 συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων στα Προπύλαια, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου διαδηλωτή, χθες, κατά τη διάρκεια πανεργατικού συλλαλητηρίου.

Τρισάγιο

Στο σημείο της δολοφονίας τελέστηκε τρισάγιο, ενώ έβγαλαν σύντομους λόγους κάτοικοι της περιοχής και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Οπως έλεγαν οι διοργανωτές στην κινητοποίηση συμμετείχαν άτομα που είχαν έρθει από διάφορα σημεία της Αττικής. Σε δηλώσεις τους κατηγορούσαν την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή για απουσία αστυνόμευσης και έλεγαν πως εάν δεν ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής και των περιουσιών τους θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.   πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget