Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Επιμένει για Αναθεωρητική Βουλή ο Κωνσταντίνος ΜητσοτάκηςΣτην πρότασή του να κηρυχθεί η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική επανέρχεται ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή τo ζήτημα που ανέκυψε με την αίτηση συνταξιούχων βουλευτών για παροχή αναδρομικών απολαβών.

"Το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών να πάρουν και αυτοί τα αναδρομικά που πήραν οι δικαστικοί, την περίοδο 2003-2007, ήταν θλιβερή αλλά και αναμενόμενη συνέπεια μιας σειράς λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος στην αντιμετώπιση του δύσκολου και σύνθετου θέματος μισθολογίου και συντάξεων των δικαστικών λειτουργών με τους οποίους συνταγματικά εξομοιώνονται, από απόψεως αποδοχών, οι βουλευτές", αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

"Προφανώς", προσθέτει, "η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος -η οποία άλλωστε δεν ζητείται από την πλειοψηφία των αιτούντων- θα απορριφθεί ομόφωνα και με αγανάκτηση, ενόψει της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας. Είναι όμως εξίσου προφανές, ότι μόλις τα πράγματα καλυτερεύσουν το αίτημα θα επανέλθει με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση, διότι στηρίζεται στο Σύνταγμα".

"Η μόνη λύση και αυτού του θέματος", καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός "βρίσκεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία βεβαίως, δεν πρέπει να βραδύνει. Αποτελεί και αυτό ένα ακόμη λόγο να κηρυχθεί με πρόταση των κομμάτων και με έγκριση του λαού η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική".

Πηγή: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget