Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γίναμε "Νεοθωμανοί' λένε οι διπλωμάτες


droutsas
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πατρίδα κρούουν οι Έλληνες διπλωμάτες, για την ενδοτική πολιτική που ασκούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Έλληνας ΥΠΕΞ! Οξύτατη επίθεση κατά του υπουργείου Εξωτερικών και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε με επιστολή του ο επικεφαλής της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Και κάνει λόγο για ανομολόγητους χειρισμούς στα εθνικά θέματα από εξωθεσμικούς μηχανισμούς και προσέξτε: «όχι με το αζημίωτο»!


Διαπραγματευτική ανικανότητα
Αποτέλεσμα, όπως λέει ο κ. Δασκαρόλλης, να «βιώνει η χώρα άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο πρέσβης διαμηνύει ότι η διπλωματική υπηρεσία διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής ‘μη επιβάρυνσης' των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». Σας θυμίζουμε τα όσα είπε πριν από λίγες ημέρες ο ΥΠΕΞ για την ΑΟΖ...
Γιατί να έχουμε πρεσβείες;
«Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία», γράφει στην επιστολή του ο Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος τονίζει ότι η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών (επτά γενικά προξενεία και δύο προξενεία) θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και θα έχει ως αποτέλεσμα τη διεθνή απομόνωση της χώρας. «Οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες ‘αντιπαραγωγικές' ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαρόλλης.
«Σκοτώνουν» τους διπλωμάτες
Η επιστολή καταλήγει με βολές κατά του εθνομηδενιστή πρωθυπουργού GAP, με αναφορές μάλιστα σε επίμαχες ρήσεις του: «Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Έλληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί ‘Τιτανικού', μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς».
Οι διπλωμάτες κινητοποιούνται
Η επιστολή έφτασε στους διπλωμάτες εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας, θα δεχθεί στο γραφείο του τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών. Και φυσικά, οι προκλήσεις έναντι μιας ενδοτικής ελληνικής πολιτικής ηγεσίας συνεχίστηκαν, με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, 
σχετικά με την υφαλοκρηπίδα... Οι μάσκες έπεσαν κύριοι της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget