Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ήθελα να κάνω τη Θράκη , πρότυπο για την Ευρώπη








ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
Από την δεκαετία του 80’ η Θράκη ανακτούσε την γεωοικονομική κεντρικότητα της. Αυτό το Εθνικό πλεονέκτημα δεν έγινε κατανοητό από την κομματική χρεοβόρα κακιστοκρατία. Όχι μόνο την μπλέ και την πράσινη.
Υπονομεύθηκε όμως ιδιαίτερα από το δίδυμο, το Σιαμαίο Δίδυμο Κ. Σημίτη και Υιού.........


. Μπορείτε να ανακαλέσεται στην μνήμη σας την ανευθυνότητα, την κωμικότητα και τον τυχωδιοκτισμό των πράξεψν τους. Αντί για την ανάδειξη της κεντρικότητας εργάζονταν για την περιθωριοποίηση της Θράκης. Θα κάνετε την Αλεξανδρούπολη Δεδέ Αγάτς ήταν η προειδοποίηση μου μιλώντας στην Πλατεία του Φάρου της πόλης. Πριν τους είπα ότι θα κάνουν την Θράκη άσχημο μαχαλά της Ισταμπούλ, της μη πόλης.
Η δική μου πρόταση, ανάδειξη ενός καθέτου άξονα Ποιοτικής Ανάπτυξης Αλεξανρούπολη – Μπουργκάς με προέκταση τον Δούναβη . την Οδησσό και το Κίεβο αποτέλεσε ότι καλύτερο παρήγαγε όχι μονο η Πολιτική αλλά και η Επιστήμη.
Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα και την Ευρώπη. Αυτό το σχέδιο προκάλεσε το ενδιαφέρον σοβαρών, των καλύτερων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Θεσμών. Ήθελα να κάνω την Θράκη εργαστήριο, πρότυπο για την Ευρώπη και τον Κόσμο.
Εδώ υπονομεύθηκε λόγω μικρότητας αυτών των προσώπων, λόγω της γνωστής ανεπάρκειας τους, λόγω της εξάρτησης τους από ΕξωΕλλαδικά Κέντρα.
Ακύρωσαν αποφάσεις του Κοινοβουλίου. Έφθασαν μέχρι την επιστράτευση έμμισθων παρακρατικών ειδικά «Ποντίων», μια νέα εκδοχή των παρα κρατικών της εικοσαετίας 50 –70 για να με πολεμήσουν. Ούτε οι χουντικοί με πολέμησαν έτσι.


Όταν η ιστορία, η γεωγραφία, η οικονομία προκαλούσε την Θράκη αυτοί πήγαιναν ενάντια της, ενάντια στα συμφέροντα και τις δυναμικές της Ελλάδας.
Η Θράκη της αξιοπρέπειας του νέου συγχρονισμού της με την ιστορία θεωρεί αυτούς τους μηχανισμούς και τα πρόσωπα ειδικά τους προαναφερθέντες ανεπιθύμητες παρουσίες. Τώρα γίνεται κατανοητό το πόσο κακό έκαναν στους Έλληνες.
Η αποδοκιμασία και η περιφρόνηση είναι η απάντηση των πολιτών όχι των καθεστωτικών στον εμπαιγμό, στην πολιτική ως απάτη όπως γράφω στο τελευταίο μου βιβλίο. Η Θράκη θέλει πολίτες όχι καθεστωτικούς. Έξυπνους και Έντιμους πολιτικά Κυβερνήτες, όχι τοποτηρητές και φθηνούς επαρχιώτες καριερίστες.
Το κενό πολιτικής που παρατηρείται στην Θράκη δεν μπορεί να καλυφθεί επίσης από μια εναλλακτική, αντιπολιτευόμενη συνδικαλιστικού τύπου Θρακολογία, είτε τοπική είτε εκπορευόμενη από την μη Αθήνα η την Διασπορά. Μιλώ για το κείμενο των καθηγητών.
Στην πολιτική το ζήτημα είναι να δράς όχι να απαντάς. Να κινήσε με όρους ηγεμονίας όχι διαμαρτυρίας και ρουτίνας.
Η Αληθινή Πολιτική, η Επιστήμη λέει ότι ο συγχρονισμός της Θράκης με την ιστορική δυναμική της έρχεται από την συναντησή της με ιδέες, προτάσεις και σχέδια που δικαιώθηκαν ιστορικά.
Όταν ο Ερντογάν απαντά σε αυτά τα σχέδια με την διώρυγα εδώ επαναλαμβάνονται φαινόμενα εμπαιγμού, ανευθυνότητας και κωμικότητας.

Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη polis-agora.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget