Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Από το 1919 σκεφτόταν εξόντωση των ΕβραίωνΜία επιστολη υπογεγραμμένη από τον Αδόλφο Χίτλερ, η οποία περιέχει αυτό που πιστεύεται ότι είναι η πιο παλιά έκφραση των βλέψεών του για τους Εβραίους και τον αντισημιτισμό, αποκαλύφθηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Νέα Υόρκη από το κέντρο Σιμόν Βίσενταλ.

Το γράμμα είχε γραφτεί σε γραφομηχανή του γερμανικού στρατού, είχε παραλήπτη τον Αδόλφο Γκέμλιχ και η αυθεντικότητά του πιστοποιήθηκε το 1988
Το γράμμα είχε γραφτεί σε γραφομηχανή του γερμανικού στρατού, είχε παραλήπτη τον Αδόλφο Γκέμλιχ και η αυθεντικότητά του πιστοποιήθηκε το 1988
Ο ραββίνος Μαρβιν Χίερ είπε ότι το γράμμα, το οποίο γράφτηκε το 1919, είναι ένα από τα σημαντικότερα ντοκουμέντα στην ιστορία του Τρίτου Ράιχ.
Φορώντας λευκά γάντια για να προστατεύσει το εύθραυστο, κιτρινισμένο γράμμα, ο Χίερ, ιδρυτής και διεθυντής του Wiesenthal Center, επεσήμανε ότι αυτό που θεωρείται ως η πιο αξιοσημείωτη φράση στην τέταρτη σελίδα της επιστολής, είναι η εξής: "απομάκρυνση των Εβραίων", την οποία ο Χίτλερ έγραφε ότι πρέπει να είναι ο τελικός σκοπός της κυβέρνησης.
"Το 1919 έγραψε αυτό. Είκοσι δύο χρόνια αργότερα το υλοποίησε ως Καγκελάριος του Τρίτου Ράιχ", δήλωσε ο ραββίνος. "Εκδίωξε τους Εβραίους όλους μαζί"
Το Ιδρυμα Σιμόν Βίζενταλ, μία οργάνωση για τα δικαιώματα των Εβραίων, αγόρασε την επιστολή από ιδιώτη έναντι του ποσού των 150.000 δολαρίων και θα το εκθέσει τον Ιούλιο στο μουσείο του κέντρου στο Λος Αντζελες.
Ο Χίτλερ ήταν ένας 30χρονος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν έγραψε το γράμμα, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1919. Την περίοδο αυτή εργαζόταν για την προπαγανδιστική ένωση του γερμανικού στρατού, λέει ο Χίερ.
Ηταν ο επόπτης του Χίτλερ, ο στρατηγός Καρλ Μάιρ, ο οποίος τον επιφόρτισε να ζητήσει διευκρινίσεις για την θέση του στρατού για τους Εβραίους από τον στρατιώτη Αδόλφο Γκέμπλιχ, που ήταν στρατιωτικός κατάσκοπος. Το γράμμα, το οποίο είχε γραφτεί σε γραφομηχανή του γερμανικού στρατού είχε παραλήπτη τον Αδόλφο Γκέμλιχ. Η αυθεντικότητά του πιστοποιήθηκε το 1988, σύμφωνα με το κέντρο Βίσενταλ.
Στην αγγλική μετάφραση της επιστολής που παρέχει το ίδρυμα, ο Χίτλερ αναγνωρίζει τον ιουδαισμό ως ράτσα και όχι ως θρησκεία, η οποία διατηρήθηκε στο πέρασμα χιλιάδων ετών με την ενδογαμία και ενδιαφέρεται μόνο για το "χρήμα και την δύναμη".
"Το αποτέλεσμα είναι ότι μία μη γερμανική φυλή ζούσε ανάμεσά μας με τα συναισθήματά της, τις σκέψεις της και τις φιλοδοξίες της, και έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμας", έγραψε ο Χίτλερ.
Προειδοποίησε ότι ο αντισημιτισμός γεννήθηκε σε αμιγώς συναισθηματικό έδαφος, το οποίο, όπως γράφει οδήγησε σε πογκρόμ, αναφερόμενος σε οργανωμένες μαζικές επιθέσεις με στόχο τους Εβραίους στην Ρωσία και αργότερα στην Γερμανία.
Η επιστολή του Χίτλερ κάνει εμφανές ότι είχε τον μεγαλύτερο στόχο στο μυαλό του. "Ο τελικός στόχος είναι η εκτόπιση των Εβραίων", έγραψε. "Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, μόνο μία κυβέρνηση με εθνική δύναμη μπορεί να το κάνει και όχι μία με εθνική αδυναμία".
Ο ραββίνος Χίερ δήλωσε ότι η επιστολή βρέθηκε το 1945 στα αρχεία των Ναζί κοντά στην Νυρεμβέργη από τον Αμερικανό στρατιώτη, Ουίλιαμ Ζίγκλερ, την οποία πούλησε σε έναν έμπορο ιστορικών εγγράφων. Ο ίδιος δήλωσε ότι ένας έμπορος του πρόσφερε το γράμμα το 1988, ωστόσο το πούλησε σε άλλον προτού το κέντρο Βίζενταλ να μπορέσει να πιστοποιήσει την αυθεντικότητά του.
Οταν του το πρόσφεραν για δεύτερη φορά, ο Χίερ το αποδέχθηκε.
"Γνωρίζαμε ότι το γράμμα προς τον Γκέμλιχ ήταν πραγματκό. Δεν υπήρχε άλλο ίδιο στον κόσμο", δήλωσε ο ραββίνος.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι αρχικά θεωρείτο ότι το αυθεντικό έγγραφο βρισκόταν στο Μόναχο, αλλά ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το έγγραφο που βρίσκεται τώρα στο Κέντρο Βίζενταλ είναι το αυθεντικό, είναι υπογεγραμμένο και δεν έχει εκτεθεί ποτέ δημοσίως.
Ο Χίερ είπε ότι το γράμμα είναι βαρυσήμαντο γιατί δεν ήταν γνωστή η ενυπόγραφη εντολή του Χίτλερ για εξόντωση των Εβραίων. Αντ' αυτού ήταν ο δεύτερος στην ηγεσία του Γ' Ράιχ αυτός που έδωσε την εντολή τον Ιούλιο του 1941 στον Ράινχαρντ Χέιντριχ, "να δώσει την τελική λύση για το αίτημα των Εβραίων".
"Αυτό είναι το πρώτο και το μοναδικό ντοκουμέντο αυτού του είδους που είχε να κάνει με τους Εβραίους και απαιτούσε την λύση", λέει ο Χίερ για την επιστολή του Χίτλερ.
Το κατά πόσο ο Χίτλερ είχε στο μυαλό του τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μαζικής εξόντωσης εκείνη την στιγμή που έγραφε είναι μία ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα από το γράμμα, σύμφωνα με τον ραββίνο. "Ωστόσο μπορώ να πω ότι ο Χίτλερ το 1919 είπε ότι δεν ήθελε κανέναν Εβραίο στην χώρα που ζούσε και ότι δεν ήθελε απλά να τους εκτοπίσει με πογκρόμ. "Θέλω να εκτοπιστούν από ένα νομικό σύστημα, όπου η κυβέρνηση θα τους διώξει νόμιμα", αναφέρει ο Χίερ. "Αυτό ήταν πρωτοφανές", δήλωσε ο ραββίνος.
Ο ραββίνος Χίερ ευελπιστεί ότι το γράμμα, το οποίο θα είναι μέρος έκθεσης στο Λος Αντζελες, θα χρησιμοποιηθεί για να διδάξει στους φοιτητές, τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους για τους δημαγωγούς και τις συνέπειες που είχαν, όταν δεν τους έπαιρνε κανείς στα σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget