Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ελληνικές επενδύσεις στο Μπάνσκο


Κάποτε η Βουλγαρία θεωρείτο ο φτωχός γείτονας της Ελλάδας και η χώρα από την οποία όλοι προσπαθούσαν να φύγουν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Σήμερα, η Βουλγαρία όχι μόνο δεν είναι μια χώρα από την οποία θέλει κάποιος να φύγει, αλλά είναι μία χώρα στην οποία θέλει να πάει και να επενδύσει.


Έτσι, όσο οι προοπτικές στην Ελλάδα γίνονται όλο και «μαύρες», οι Έλληνες που έχουν κάτι στην άκρη και αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες επιλέγουν τη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Στάνταρτ της Σόφιας», κάνει λόγο για μαζική αγορά ακινήτων στο χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, από Έλληνες επενδυτές.

Στο σχετικό άρθρο, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Καλημέρα (η ελληνική λέξη αναγράφεται με κυριλλική γραφή) στο Μπάνσκο», η ημερήσια εφημερίδα της Σόφιας αναφέρει ότι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στο Μπάνσκο, τρομαγμένοι από την κρίση στη χώρα τους.

«Οι γείτονες επωφελούνται των χαμηλών τιμών των ακινήτων στο χιονοδρομικό κέντρο και στη γειτονική κωμόπολη Ραζλόγ, για να αγοράζουν σπίτια και εξοχικά από τους Βρετανούς, που έχουν επενδύσει στην περιοχή εδώ και δύο-τρία χρόνια», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη ντόπιους μεσίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget