Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Έπεσε ρωσικό διαστημόπλοιο στη Σιβηρία μετά την αποτυχία να καταλήξουν σε τροχιά


Ένα μη επανδρωμένο ρωσικό σκάφος εφοδιασμού με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό απέτυχε να φθάσει προγραμματισμένη τροχιά του Τετάρτη, και τα κομμάτια του έπεσε στη Σιβηρία μέσα σε μια βροντερή έκρηξη, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Μια σύντομη δήλωση από Roscosmos, διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, δεν διευκρινίζει αν το πλοίο της προσφοράς πρόοδος που ξεκίνησε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν είχε χαθεί.

Αλλά το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ο Αλέξανδρος Μπορίσοφ, επικεφαλής μιας Choisky την περιοχή Αλτάι επαρχία της Ρωσίας, όπως λέει κομμάτια του σκάφους έπεσε στην περιοχή του, περίπου 1.500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του χώρου εκτόξευσης.


"Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που για 100 χιλιόμετρα γυαλί σχεδόν πέταξε έξω από τα παράθυρα», ήταν εισηγμένες όπως λέει. Ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε ότι δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα.


Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών και Roscosmos αξιωματούχοι δεν μπόρεσε να επιτευχθεί για το σχόλιο.


Η δήλωση διαστημική υπηρεσία δήλωσε ότι το τρίτο στάδιο του πυραύλου εκτόξευση του πλοίου στο διάστημα είχαν αποτύχει σε 325 δευτερόλεπτα σε την έναρξη.


Το πλοίο που μεταφέρει περισσότερους από 2,5 τόνους προμηθειών, καθώς και οξυγόνου, των τροφίμων και των καυσίμων. Από το τέλος του προγράμματος διαστημικό λεωφορείο των ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι, τα ρωσικά διαστημόπλοια είναι μια κύρια σύνδεση της προσφοράς στο διαστημικό σταθμό.



Υπάρχουν έξι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η οποία περιστρέφεται γύρω από 350 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Είναι Ρώσοι Αντρέι Borisenko, Αλέξανδρος Samokuyayev και Σεργκέι Volkov, οι Αμερικανοί Μάικλ Fossum και Ronald Garan και Satoshi Furukawa της Ιαπωνίας.


"Οι προμήθειες πάνω στο διαστημικό σταθμό είναι πραγματικά αρκετά λιπαρά" μετά την αποστολή ανεφοδιασμού από διαστημικό λεωφορείο Atlantis, τον Ιούλιο, η NASA εκπρόσωπος Kelly Humphries, δήλωσε από το Χιούστον. "Έτσι, δεν αναμένεται καμία άμεση επίδραση στο πλήρωμα."


Ο κ. Humphries, τόνισε ότι η NASA περίμενε για να πάρετε περισσότερες λεπτομέρειες από Ρώσους αξιωματούχους χώρο για το τι πραγματικά συνέβη.


Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ανέφερε μια ρωσική αναλυτής χώρο, Σεργκέι Puzanov, όπως λέει ο διαστημικός σταθμός είχε ήδη προμηθεύει πάνω που θα μπορούσε να διαρκέσει δύο έως τρεις μήνες και "η κατάσταση με την απώλεια της προόδου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη."


Τον Ιούλιο του 2010, ένα πλοίο ανεφοδιασμού Progress απέτυχε στην πρώτη αυτόματη προσπάθεια σύνδεσης της λόγω δυσλειτουργίας του εξοπλισμού, αλλά συνδεόταν με το εργαστήριο σε τροχιά γύρω από δύο ημέρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget