Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αμαζόνιος: Φυλή Ιθαγενών που ανακαλύφθηκε πρόσφατα εξαφανίστηκε!





 


Μία από τις τελευταίες φυλές του κόσμου που δεν είχαν έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό και η οποία ανακαλύφθηκε με ελικόπτερο στις αρχές του έτους, έχει
μυστηριωδώς εξαφανιστεί.



Δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος από τη φυλή αυτή, μετά από ένοπλες συγκρούσεις που είχαν γίνει στην περιοχή –σύνορα Βραζιλίας με Περού- μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών.

Ο επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας,  Τράβασος Κάρλος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος  με τις απομονωμένες φυλές του Αμαζονίου, δήλωσε ότι πιστεύει πως εκδιώχθηκαν από το Περού που ζούσαν μετά από επιθέσεις τους στους φρουρούς των εμπόρων ναρκωτικών.

Η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε η πρωτόγονη φυλή είναι χώρος διέλευσης των εμπόρων ναρκωτικών, κοντά στον ποταμό Ενβίρο, όπου οι έμποροι του Περού εισχωρούν στο έδαφος της Βραζιλίας.

Η φυλή δεν είχε καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Αποτελούνταν από περίπου 150 μέλη. Σύμφωνα με τον Τράβασος, η απώλεια αυτών των ανθρώπων είναι «καταστροφή».

Πιστεύεται ότι εκατό περίπου άνθρωποι του Αμαζονίου δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο. Οι φυλές των ιθαγενών έχουν αποκτήσει ανοσία σε ιούς και βακτήρια του δάσους στο οποίο ζουν αλλά οι ασθένειες που κυκλοφορούν στον υπόλοιπο κόσμο θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες για αυτούς.

Οι αρχές της Βραζιλίας προσπαθούν να προστατεύσουν τις φυλές αυτές από τον Πολιτισμό, ιδιαίτερα μετά το 1987 ότι οι στατιστικές έδειξαν ότι το 50 τοις εκατό των ιθαγενών που είχε έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους πεθάνανε από ασθένειες που ήταν άγνωστες σε αυτούς.
--
Μικρές Εκδόσεις Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget