Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακαλύφθηκε παλάτι των Μάγια 2.000 ετών



Στον αρχαιολογικό χώρο του Πλαν ντε Αγιούτλα, στην μεξικανική πολιτεία Τισάπας του Μεξικού, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν  ένα παλάτι  των Μάγιας που πιστοποιεί τον  αρχαίο αυτόχθονα πολιτισμό τους.


Αυτή η ανακάλυψη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αστικής ζωής των Μάγια, στον άνω ρου του ποταμού της περιοχής, Ουσουμακίντα Οκοσίνγκο, σύμφωνα με  το εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας.
Η  δημοσιογραφική αναφορά επισημαίνει ότι στον τομέα των αρχαιολογικών ανασκαφών στη ζούγκλα της Λαγκαντόνα Σέλβα, όπου ανακαλύφθηκε το  ανάκτορο βρέθηκαν τάφοι μιας άλλης εποχής.
Ο  Μεξικάνος διευθυντής  της ανασκαφικής εργασίας Luis Alberto Martos,  εξήγησε ότι αυτή  αποτελεί την  πρώτη απόδειξη  του πολιτισμού των Μάγιας,  περί το 250 π.Χ. ενώ μέχρι τώρα  γνώριζαν ταφικά μνημεία  τα οποία χρονολογούνταν στο 50 π.Χ.
Τα πρόσφατα ευρήματα  του ανακτόρου αποκάλυψαν ένα δωμάτιο  που είχε τείχος   πλάτους,  περίπου ενός  μέτρου, με στρογγυλευμένες γωνίες που είναι το χαρακτηριστικό της οικοδομικής προτίμησης  των Μάγιας.
--

Πηγή:.lavanguardia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget