Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η αρχαϊκή ελληνική ναός της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα


Ο αρχαϊκός ελληνικός ναός της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη

Ο αρχαϊκός ναός της Αφροδίτης χρονολογείται στα τέλη του 6ου ΚΤΚ και ήταν αρχικά ανακαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές το 1936, μόνο για να χάσει χρόνια αργότερα στην καταστροφή της ναζιστικής κατοχής της πόλης και την επακόλουθη ανάπτυξη μεταπολεμικά.Είναι στην αρχή της Dioiketeriou δρόμο.


Βρισκόταν στην Ιερά / Ι ερά συνοικία, την ιερή περιοχή ναούς της αρχαίας Θεσσαλονίκης.Αρχικά ήταν χτισμένο στην πόλη του Thermae, η predescessor της Θεσσαλονίκης, και μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση κατά τα ρωμαϊκά χρόνια, μια τεράστια επιχείρηση μηχανικής για την εποχή εκείνη στη δική της αξία. 
Εκτός από αρχαιολογική και πολιτιστική σημασία της, μέσω μόνο η ύπαρξή του αυτό το ναό πετά στο πρόσωπο του ψευδο-macedonists των Σκοπίων και οι απολογητές τους, που προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία επανεφεύρεση είναι:



»8) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΩΣΗ:« Μακεδόνες λάτρευαν τους ίδιους θεούς όπως και το υπόλοιπο των Ελλήνων Αρκετές ναούς αφιερωμένους στην ελληνική Θεών ανακαλύφθηκε στη Μακεδονία και ιδιαίτερα στο Δίον το θρησκευτικό κέντρο των αρχαίων Μακεδόνων. Είναι προφανές ότι οι Μακεδόνες λάτρευαν τους 12 θεούς του Ολύμπου με το υπόλοιπο των Ελλήνων ... " 
(Skopian) ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
«... οι Μακεδόνες δεν λάτρευαν την ελληνική θεούς, αλλά και δεν υπάρχει ούτε ένα ναός ανακαλύφθηκε στην επικράτεια της Μακεδονίας, που μοιάζει με τους ναούς στην Ελλάδα ...
... Το γεγονός ότι οι Μακεδόνες είχαν τη δική τους θεούς τους, δεν αποδεικνύει ότι είχαν διαφορετική θρησκεία από τους Έλληνες οι οποίοι λάτρευαν τους θεούς διαφορετικά ... 
 
... Μακεδόνες είχαν τις δικές τους Θεούς και θρησκείας, χωριστά από τους Έλληνες ...
... Μακεδόνες είχαν τις δικές τους θεούς και τη θρησκεία τους διακρίνεται από τους Έλληνες ... " 

Ένα από τα επιχειρήματα της Skopian pseudomacedonists διαδίδονται είναι ότι η αρχαία Μακεδονία δεν έχει καμία ελληνική ναούς, και ότι η αρχαία Mmacedonians δεν πίστευαν στην ίδια τους Θεούς, όπως οι αρχαίοι Έλληνες Μερικά Skopjean τσαρλατάνοι, όπως το περίφημο ψευτο-επιστήμονες Tendov και Boshevski, καθηγητές του. Универзитет Св Кирил иМетодиј "- Скопје / Univerzitet ". Sv Kiril i Metodij" - Σκόπια (καθηγητής Boshevski είναι επίσης μέλος της  Σλαβο- Macedonian Ακαδημία των Τεχνών και των ψευδο- Επιστημών των Σκοπίων), να πάει ακόμα τόσο μακριά ώστε να δημιουργεί φανταστικούς θεότητες, με εφευρέθηκε ονόματα όπως  ο Θεός Sa, ο Θεός Ve, Vo ο Θεός, ο Θεός Vi , ο Θεός De, ο Θεός Χο, ο Θεός Xo, ο Θεός Λι, ο Θεός Itchka, ο Θεός Ka  και  ο Θεός Zmija ! (Η Rosetta Stone και το Tendov-Boshevski διαμάχη-Illusions του αρχαίου μεγαλείου, μέσω των Βαλκανίων ψευδοεπιστήμη. http://macedonianissues.blogspot.com / 2010/01/blog-post.html).

Οι Έλληνες έχουν την έκφραση "ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ den pseudontai": "Μάρμαρα δεν λένε ψέματα», που σημαίνει ότι ενώ κάθε τσαρλατάνος ​​μπορεί να εφεύρει κάθε ψευδο-Makedonski θεωρία που θέλουν, η απόδειξη είναι πάντα να βρεθεί στα έγγραφα της αρχαίας επιγραφική, από τα γεγονότα επενδυθεί από την ιστορία στο έδαφος.  
Ο ναός της Αφροδίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μιλάει σαφέστερη για την ελληνικότητα αυτού του αρχαίου Macedonian πόλη που φέρει το όνομα της συζύγου Casander, η ετεροθαλής αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη, και μιλάει πιο λογική από ό, τι οποιαδήποτε Skopjean θορυβώδης κραυγές και κραυγές για μια υποτιθέμενη «πρωτο-σλαβική" Makedonskata Солун / Solun. 

Η θέση του ναού είναι σε ιδιωτική γη. Οι ιδιοκτήτες θέλουν τα ερείπια ναού που πρέπει να καλυφθούν και άδεια να επιτρέπονται για την κατασκευή ενός κτιρίου κατοικιών συγκυριαρχία πάνω του.  esides Όντας ένα εξωφρενικά ιερόσυλη προσβολή κατά του ελληνικού πολιτισμού και την αρχαιολογία, τη μοναδικότητα του ναού, που είναι το παλαιότερο κτίριο στην Θεσσαλονίκη και μία από τις πρώτες και πιο ολοκληρωμένη παραδείγματα της ελληνικής θρησκευτικής αρχιτεκτονικής στην Μακεδονία. Αυτό δεν είναι ένα ασήμαντο θέμα και σίγουρα δεν είναι αποκλειστικά τοπικό ζήτημα.  Όλες οι υπερασπιστές του ελληνικού πολιτισμού πρέπει να παρέμβει και να υποστηρίξει την αγορά του ιδιόκτητο οικόπεδο της πόλης από την Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία. Ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αφροδίτης πρέπει να αποκατασταθεί και να αναπτυχθεί για τους επισκέπτες και τους μελετητές όσο και για την οπτική απόλαυση του τοπικού Θεσσαλονικείς πάρα πολύ.  
Τα αρχιτεκτονικά μέλη του ναού έχουν εισπραχθεί κατά την πρώτη ανασκαφή τη δεκαετία του 1930 και είναι σήμερα στεγάζονται ή που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. 
Λίγες είναι οι πόλεις σε όλο τον κόσμο ευρύ ευλογηθεί με τόσο πολύ-επίπεδη αρχαιολογικό πλούτο. Θεσσαλονίκη είναι το φθόνο των άλλων, από την άποψη αυτή. Κακή Σκοπιανούς, από την άλλη πλευρά, έχουν μηδενική απόδειξη για αβάσιμες και ανιστόρητες απαιτήσεις τους πάνω από την αρχαία Μακεδονία.  
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματα των αρχαίων Ελλήνων βασιλέων, παραφράζοντας τους να αντιμετωπίσουν την σλαβική γλώσσα τους,Филип / Filip για Φίλιππος / Φίλιππος και Александар / Aleksandar για Αλέξανδρος / Αλέξανδρος, προκειμένου να αποκαταστήσει το όνομά Γιουγκοσλαβικής δρόμους, στάδια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς σε Σλαβο-one "Makedonci". Προς απογοήτευσή τους, τη γη οι πρόγονοί τους εγκαταστάθηκαν πίσω στο μεσαίωνα, κατά την κάθοδο των Νότιων Σλάβων στη βυζαντινή Βαλκανικής χερσονήσου, είναι που δεν συνεργάζονται: έχουν όλα τα αγάλματα που τους Σκοπιανούς ανακαλύπτουν όταν σκάβουν στη γη τους (alas!) Ελληνικές επιγραφές πάνω τους. Για να κοροϊδεύω τον πληθυσμό τους στην πίστη και την αποδοχή των φανταστικό υπερ-εθνικιστικό μύθους των πλαστών Μακεδονισμό, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πήγε στην Ιταλία και διέταξε σύγχρονη αγάλματα να τα αυξήσουν στο κέντρο της πόλης του Dardnanian Scupi, σύγχρονες Σκόπια. Φυσικά αυτοί που καταβάλλονται, επίσης, τους Ιταλούς στις επιστολές κυριλλικό γραφέα σε αυτά τα σύγχρονα αγάλματα, από τα αρχαία αυτά που δεν συνεργάζονται με πρωτο-σλαβική των Σκοπίων μύθους Makedonija. 
Ελλάδα, όπως η Κίνα, είναι μια χώρα με τέσσερις χιλιάδες χρόνια un-διαταραχθεί κατοίκηση της ίδια ιστορική τους ανθρώπους, με συνέχεια στον πολιτισμό και την ιστορία, και χιλιετίες της επιβίωσης και της ανάπτυξης της γλώσσας του. Η κληρονομιά των αρχαίων Μακεδόνων δεν πιστοποιείται μόνο στην ελληνική γλώσσα των σύγχρονων κατοίκων της Μακεδονίας, στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι, επίσης, αποδεικνύεται στην τεράστια πολιτιστικά κειμήλια εξαπλωθεί σε όλη την Μακεδονία / Μακεδονία: Ομηρική Μακεδόνας »toumbes"-τάφοι, αρχαία ελληνικά θέατρα, Ελληνική επιγραφική και, φυσικά, αρχαϊκοί ναοί στην αρχαία ελληνική θεούς και θεές, όπως και τα προαναφερθέντα Naos-ναό της . Αφροδίτης στην Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης 
την Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία πρέπει να αγοράσει από την παρτίδα πόλη στην οποία το θεμέλιο και η βάση του ναού έχει ανακαλυφθεί από τους ιδιοκτήτες και να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα: την αποκατάσταση του ναού της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης σε μια σχολαστική , επιστημονικό τρόπο, πέτρα την πέτρα, μετά από την Βενετία σύμβαση πρότυπα Αρχαιολογικό, όπως κάνουν σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget