Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Spaceport America: το πρώτο ιδιωτικό διαστημοδρόμιο!



Ο περιπετειώδης πρόεδρος του ομίλουVirgin, Richard Branson, εγκαινίασε την περασμένη Δευτέρα στο Νέο Μεξικό τοπρώτο ιδιωτικό διαστημικό κέντρο του κόσμου! Απ΄αυτό θα αναχωρούν οι πρώτοι τουρίστες που μπορούν να διαθέσουν200.000 δολάρια για μια μικρή βόλτα στο Διάστημα. Ήδη, 450 άτομα έχουν πληρώσει την πρώτη τους επίσκεψη στο διάστημα, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το Spaceport America, απομονωμένο στην έρημο του νότιου Νέου Μεξικού στη πόλη Las Cruces (90 μίλια βόρεια του El Paso, Texas), θα είναι η βάση για τα αεροσκάφη της Virgin Galactic, η οποία σκοπεύει να προσφέρει υποτροχιακές πτήσεις έξω από την ατμόσφαιρα από το 2013.

Ο σερ Richard Branson γιόρτασε την ολοκλήρωση του διαστημοδρομίου ανοίγοντας μια σαμπάνια την ώρα που βρισκόταν κρεμασμένος με σχοινιά στο εξωτερικό του κτιρίου.
Εφόσον οι δοκιμές προχωρήσουν χωρίς σοβαρα προβλήματα το 2012, το εξαθέσιο σκάφοςSpaceShip Two θα απογειώνεται συνδεδεμένο κάτω από τα φτερά του μητρικού αεροσκάφουςWhiteKnight. Σε μεγάλο ύψος θα απελευθερώνεται και θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του για να ανέβει μέχρι το ύψος των 100 χλμ, το επίσημο όριο του διαστήματος.
Η πτήση θα διαρκεί γύρω στις 2,5 ώρες, ωστόσο η εμπειρία της μηδενικής βαρύτηταςπεριορίζεται στα πέντε λεπτά. Ο Richard Branson είπε ότι, εφόσον το σκάφος αποδειχθεί ασφαλές, ο ίδιος και τα παιδιά του θα είναι από τους πρώτους επιβάτες. Αν ενδιαφέρεστε και εσείς να ταξιδέψετε στο διάστημα, τότε επισκεφθείτε το site http://www.spaceportamerica.com/
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget