Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Δεν είναι σύμπτωση. Είναι όντως αντιγραφή το άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη από τον ΦΩΤΟΦΟΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ που ευρίσκεται στο μουσείο της Κορίνθου!


Ο Θεολόγος-Καθηγητής κ. Νεκτάριος Μετζάκης ο οποίος ζει και διδάσκει στην Κόρινθο μας έστειλε το ακόλουθο μαζί με την παραπάνω μοναδική φωτογραφία αρχαιοελληνικού κλασσικού κάλους και ομορφιάς.
"Με πολύ χαρά είδα την ανάρτηση σχετικά με την προέλευση του...
αγάλματος της Ελευθερίας της Ν.Υόρκης απο το αντίστοιχο ανάγλυφο της κεφαλής του Απόλλωνα στο Μουσείο της Αρχ. Κορίνθου.Ως σχόλιο λοιπόν και προσθήκη στο άρθρο του κ. Αντωνάκου σου στέλνω ολόκληρη την φωτογραφία (δικής μου λήψης) της μαρμάρινης ανάγλυφης πλάκας που πράγματι προκαλεί δέος.

Επίσης καταθέτω την πληροφορία φίλου μου φύλακα του αρχαιολογικού Μουσείου ότι κατά την ξενάγηση αν θυμάμαι καλά του πρωην πρέσβυ της Αμερικής Ν.Μπέρνς ή του Τ.Νάιλς , ο πρέσβυς στο άκουσμα αυτό γονάτισε και δημόσια και απότισε φόρο τιμής. Αυτό κάνουν όσοι πραγματικά τιμούν το έθνος τους και δεν σκέφτονται κομπλεξικά όπως οι δικοί μας πολιτικοί μήπως χαρακτηριστούν εθνικιστές, αν και τώρα τελευταία έχουν φοβία μήπως χαρακτηριστούν ακόμα και ...Έλληνες πατριώτες.
Ο Γάλλος Αρχαιολόγος, που συνέλαβε την ιδέα να φτιαχτεί το άγαλμα της Ελευθερίας ως δώρο της Γαλλίας στην Αμερική, ήταν παρόν στην ανασκαφή όταν βρέθηκε η μαρμάρινη αυτή ανάγλυφη πλάκα,
εξαιρετικής ομορφιάς.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΕΤΖΑΚΗΣ"
http://www.romioi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget