Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

«Εξωγήινο» αντικείμενο εξετάζεται στη Ρωσία

«Εξωγήινο» αντικείμενο εξετάζεται στη Ρωσία

Είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και δεν μοιάζει με τμήμα διαστημοπλοίου

Ρώσοι ειδικοί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του «θραύσματος UFO», το οποίο συνετρίβη κοντά σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Σιβηρία. 
Το ασημένιο αντικείμενο ζυγίζει 200 κιλά και δεν μοιάζει με διαστημικό πύραυλο ή τμήμα διαστημοπλοίου.
«Το εύρημα δεν σχετίζεται με την ανθρώπινη διαστημική τεχνολογία. Το τελικό συμπέρασμα θα ολοκληρωθεί ύστερα από την εμπεριστατωμένη μελέτη του αντικειμένου από τους εμπειρογνώμονες», δήλωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Οι ντόπιοι επιμένουν ότι το μεταλλικό αντικείμενο – που μοιάζει με έναν μεγάλο λαμπερό κάδο απορριμμάτων – έπεσε από τον ουρανό. Το μήκος του φτάνει τα δύο μέτρα και είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο. Αυτή τη στιγμή, ο χώρος γύρω από το αντικείμενο φρουρείται από τις αστυνομικές αρχές του χωριού.

Το χωριό ονομάζεται Otradnensky, το οποίο βρίσκεται τρία, περίπου, χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Τα ρωσικά ΜΜΕ έκαναν αμέσως λόγο για ένα «θραύσμα UFO». Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι άκουγαν περίεργους θορύβους από το δάσος, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, το εύρημα αναφέρθηκε στη τοπική αστυνομία τη περασμένη Κυριακή και αμέσως ειδοποιήθηκε η Μόσχα.

«Μετρήσαμε τα επίπεδα ακτινοβολίας κοντά και μέσα στο αντικείμενο. Δεν βρήκαμε ούτε ένα δείγμα ακτινοβολίας», αναφέρει το τμήμα διάσωσης του Kuibyshevski.

Αρχικά, οι εμπειρογνώμονες θεώρησαν ότι επρόκειτο για μέρος διαστημικού πυραύλου ή δορυφόρου από μια αποτυχημένη εκτόξευση στο Καζακστάν. Οι αρχές το διέψευσαν.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget