Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ποιοι είναι οι 10 τρόποι με τους οποίους είναι πολύ πιθανόν να καταστραφεί ο κόσμος..??


1. Η αποκάλυψη των Μάγια
Αν και δεν υπάρχει τίποτα στα κείμενα των Μάγια που να αναφέρει ρητά ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, οι Μάγια ήταν κάτι περισσότερο από έμπειροι στα μαθηματικά και είχαν προβλέψει με ακρίβεια την εμφάνιση μιας σειράς σημαντικών γεγονότων. Επιπλέον, πίστευαν ότι η ροή του χρόνου ήταν κυκλική, όχι γραμμική – εννοώντας ότι ίσως έχει έρθει η ώρα μας για μια «επαναφορά».




2. Πρόσκρουση μετεωρίτη
Το θέμα σε αμέτρητες ταινίες όλα αυτά τα χρόνια, ένας γιγάντιος αστεροειδής, ένας από τους τρόπους που εξαλείφθηκαν οι δεινόσαυροι – και οι πιθανότητες να συμβεί το ίδιο σε εμάς είναι μεγαλύτερες από όλες τις άλλες. Ωστόσο, η πρόληψη αυτής της καταστροφής είναι ευκολότερη από τις άλλες επιλογές, καθώς ο αστεροειδής θα μπορούσε να εντοπιστεί και να καταστραφεί πριν φτάσει στην Γη.

3. Η εποχή των παγετώνων
Αν το κλίμα συνεχίσει να αλλάζει, έστω και σταδιακά, ένα ....
φαινόμενο όπως η επιστροφή της εποχής των παγετώνων γίνεται εξ ολοκλήρου δυνατό. Σίγουρα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κατά την διάρκεια της δικής μας ζωής, αλλά τελικά θα μπορούσε να είναι το τέλος για πολλούς άλλους.

4. Πυρηνικός πόλεμος
Ένας πυρηνικός πόλεμος είναι μακριά από το απίθανο και είναι ένας από τους πιο άσχημους τρόπους καταστροφής του κόσμου. Όχι μόνο ο πόλεμος από μόνος του είναι σκληρός και αδιάλλακτος, αλλά το νέφος – ένας πυρηνικός χειμώνας – θα είναι εξίσου καταστροφικός και εξίσου σκληρός για επιβίωση.

5. Βιοτεχνολογική καταστροφή
Με την διάδοση της γενετικής μηχανικής – μέχρι στιγμής επί το πλείστον στα τρόφιμα – γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι κάτι θα πάει στραβά. Εξάλλου, σε ορισμένα τρόφιμα είναι ακόμα ασαφές αν ορισμένα γονίδια θα μεταφερθούν και σε άλλα είδη (όπως ο άνθρωπος) και να δημιουργήσουν νέα, πιθανόν φρικτά μεταλλαγμένα. Αυτός είναι ο τρόπος που συνήθως συμβαίνουν οι αποκαλύψεις με ζόμπι.

6. Εισβολή εξωγήινων
Υπάρχουν πολλοί πόροι εδώ στη Γη που θα μπορούσαν να την κάνουν ένα δυνητικό στόχο για τους εξωγήινους να εισβάλλουν. Ίσως τα σκάφη τους έχουν ανάγκη το υδρογόνο των ωκεανών μας για την τροφοδοσία τους ή απλά θέλουν να μας καταστρέψουν. Άσχετα με τον λόγο, ποτέ δεν ξέρουμε πότε οι εξωγήινοι θα μας επιτεθούν.

7. Επανάσταση των ρομπότ
Παρόμοιο με την βιοτεχνολογική καταστροφή, η κατάληψη του κόσμου μας από ρομπότ δεν είναι και τόσο παρατραβηγμένο σενάριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα αρκετά εξελιγμένο ρομπότ που να μπορεί να κάνει δικές του σκέψεις και να αποφασίσει ότι «αρκετά ανέχτηκε». Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα φρικιαστικό, ειδικά αν τα ρομπότ δεν τα ενδιέφερε η διπλωματία.

8. Μαζική παραφροσύνη
Σε αντίθεση με την παραφροσύνη ενός μόνο ατόμου, η πιθανότητα ενός αποκαλυπτικού σεναρίου «μαζικής παραφροσύνης» δεν φαίνεται και τόσο παράλογο. Ενώ η σωματική υγεία έχει γενικά βελτιωθεί από τον περασμένο αιώνα, η πτώση στον τομέα της ψυχικής υγείας είναι επίσης σημαντική. Τα ανθρώπινα σώματα δεν κατασκευάστηκαν για να διαρκούν όσο διάστημα διαρκούσαν αρχικά και η τάση αυτή πρόκειται μόνο να αυξηθεί, καθώς ο ιατρικός τομέας συνεχίζει να βελτιώνει τις τεχνικές του. Η κατάθλιψη και το ποσοστό αυτοκτονιών έχει ήδη αναρριχηθεί και στους ηλικιωμένους (65 χρονών και άνω), οπότε φανταστείτε τι θα συμβεί όταν οι άνθρωποι θα ζουν για πάνω από 100 χρόνια.

9. Κρυφές μαύρες τρύπες
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια μαύρες τρύπες ΜΟΝΟ στον Γαλαξία μας. Όπως και τα αστέρια, βρίσκονται σε τροχιά και μεταναστεύουν σιγά-σιγά σε ολόκληρο το σύμπαν. Φαινομενικά λοιπόν, θα μπορούσε κάποια μαύρη τρύπα να βρεθεί στην δικιά μας τροχιά και να μας καταβροχθίσει μαζί με τα πάντα τριγύρω μας.

10. Υπέρ-Ηφαίστειο
Εκτός από τα 500 περίπου ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν επίσης 3 γνωστά υπέρ-ηφαίστεια μόνο στις Η.Π.Α. (ένα εκ των οποίων είναι το Yellowstone), συν το Lake Toba στγβ Ινδονησία, το Taupo στην Νέα Ζηλανδία και το Aira Caldera στην Ιαπωνία. Κάθε ένα από αυτά είναι σε θέση να παράγει μια έκρηξη με περιοχή ισχύος μεγαλύτερη από 1.000 κυβικά χιλιόμετρα – ή κυριολεκτικά χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από τις πιο μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία. Το Yellowstone για παράδειγμα θα μπορούσε να παράγει 200 εκατομμύρια τόνους θειικού οξέος, κάτι που θα ήταν ισοδύναμο ενός πυρηνικού χειμώνα και οι σκόνες θα μπορούσαν να εμποδίζουν την εμφάνιση του ήλιου για αρκετά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget