Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Οι Έλληνες ανακάλυψαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία!


Δεν ήταν Πολυνήσιοι οι πρώτοι κάτοικοι, δεν ήταν Μαορί. Ήταν Έλληνες και υπάρχουν και αποδείξεις γι' αυτό! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στο 378 σελίδων βιβλίο τους με τίτλο “To the End of the Earth” οι ερευνητές Maxwell C Hill, Gary Cook και Noel Hilliam.

Καθηγητής του πανεπιστημίου AUT, Πολ Μουν, απορρίπτει τον ισχυρισμό των τριών ερευνητών-συγγραφέων λέγοντας πως «δεν είναι αξιόπιστοι καθώς δεν έχουν σχέση με την ιστορία, την αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και άλλες σχετικές επιστήμες».
Κι όμως, λένε οι συγγραφείς του βιβλίου, λαξευμένοι βράχοι, πέτρινα κτίρια και μνημεία, όλα αποδίδονται στους ευρωπαϊκής καταγωγής πρώτους κατοίκους που ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία, αιώνες πριν την άφιξη των Πολυνήσιων.
Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ένα πέτρινο γλυπτό που απεικονίζει ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βρέθηκε στην Taupo, ένα πέτρινο πυλώνα με ένα ακριβή χάρτη των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, όπου φαίνεται η Λίμνη Taupo, στο σχήμα που είχε κατά την πριν το 232μ.Χ. έκρηξη, και σκαλίσματα σε βράχους στο Raglan.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget