Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε τάφος των Μάγια στη Γουατεμάλα


Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψαν τον τάφο της Παναγίας K'abel, μια βασίλισσα των Μάγια που ζούσαν γύρω από τον έβδομο αιώνα.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Olivia Navarro-Farr από το κολλέγιο Wooster στο Οχάιο-έκανε το βρείτε όταν θα εξέταζαν ιερά και βωμούς σε μια δομή ναού που είχε ανασκαφεί τον Ιούνιο. Το εύρημα είναι μια εξαιρετική μία για την ομάδα, δεδομένου ότι παρέχει μια ευκαιρία για να εξερευνήσουν οι ρόλοι των Μάγια γυναίκες έπαιξαν στην κοινωνία τους.


"Lady K'abel θεωρήθηκε ο μεγαλύτερος κυβερνήτης του Waka» κατά την Ύστερη Κλασική περίοδο, "Navarro-Farr είπε σε μια δήλωση . "Έχει αποκλειστεί με το σύζυγό της, K'inich Bahlam, για τουλάχιστον 20 χρόνια (672-692 μ.Χ.). Ήταν ο στρατιωτικός διοικητής του βασιλείου Wak για την οικογένειά της, η αυτοκρατορική κατοικία του βασιλιά φίδι, και έφερε «Kaloomte,« ο τίτλος που μεταφράζεται σε «Ανώτατο Πολεμιστής» - μεγαλύτερη σε ανάστημα και κύρος από ό, τι ακόμη και ο σύζυγός της, ο βασιλιάς . Η σημασία του ισχυρού ρόλου της γυναίκας ως «Kaloomte,« ένας τίτλος σπάνια σχετίζονται με τη Μάγια γυναίκες, παρέχει τεράστια διορατικότητα για τη σχέση του φύλου και της εξουσίας σε πολιτική Classic Μάγια. "

Ένα μικρό βάζο αλάβαστρο βρέθηκε στον τάφο, σημάδια της σύμφωνα με τους συγγενείς της ομάδας με την Lady K'abel. Τώρα, Navarro-Farr, λέει, έχουν ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ γύρω από το ναό και γιατί ήταν τόσο σεβαστός από τους Μάγιας.


Εικόνα: Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σαιντ Λούις

"Έχουμε ήδη στην περιοχή για πολλά χρόνια», είπε . «Στόχος μας ήταν να καθορίσει την αρχιτεκτονική, και να δημιουργήσουν ένα αυστηρότερο χρονολογία. Ελπίζαμε έρευνα αυτής της σεζόν θα αντιμετωπίσει ερώτησή μας γιατί αυτό το κτίριο λάβει τόση προσοχή σε όλη την τελετουργία τελική κατοχή του. "

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget