Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε το παλάτι του Αυτοκράτορα του Πήλινου Στρατού.


Οι αρχαιολόγοι φαίνεται ότι ανακάλυψαν τα υπολείμματα ενός αρχαίου αυτοκρατορικού παλατιού κοντά στον τάφο του αυτοκράτορα Qin Shi Huang, γνωστός για τον πήλινο στρατό του σε φυσικές διαστάσεις που περικλείει το μαυσωλείο του. Το παλάτι είναι το μεγαλύτερο...


 οικοδομικό συγκρότημα που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στο μαυσωλείο των 56 τετρ. χλμ. και το οποίο βρίσκεται έξω από την αρχαία πρωτεύουσα της κεντρικής Κίνας, Xi’an.

Υπολογίζεται ότι το μήκος του είναι 690μ και το πλάτος του 250 μ.—σχεδόν ένα τέταρτο σε έκταση σε σύγκριση με την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο—και περιλαμβάνει 18 σπίτια με αυλή με ένα κύριο οικοδόμημα στο κέντρο του.

Ο αρχαιολόγος Sun Weigang θεωρεί ότι το παλάτι προηγείται χρονικά της Απαγορευμένης Πόλης στην οποία έμεναν οι αυτοκράτορες των τελευταίων χρόνων της δυναστείας Ming και Qing. Και τα δύο έχουν κτιστεί στον άξονα βορρά-νότου πράγμα που είναι σύμφωνο με την παραδοσιακή Κινεζική κοσμολογία. Παρά τους πολέμους που έγιναν μετά το θάνατο του αυτοκράτορα Qin Shi Huang και το πέρασμα πάνω από 2,000 χρόνων τα θεμέλια του οικοδομήματος φαίνεται να είναι καλοδιατηρημένα.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τοίχους, πύλες, πέτρινους δρόμους, κεραμικά όστρακα και διάφορα υλικά δομής. Η ανασκαφή του χώρου έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια γύρω από τον τάφο του Qin που μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω από 6,000 πήλινους πολεμιστές σε φυσικό μέγεθος μαζί με έφιππους πολεμιστές, άρματα και άλογα όλα σε άριστη κατάσταση. Για πρώτη φορά τα ευρήματα ήρθαν στο φως το 1974 και η Unesco έχει το έχει χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμια κληρονομιάς από το 1987.

Ο αυτοκράτορας Qin ξεκίνησε να σχεδιάζει το παλάτι του λίγο μετά αφότου έγινε βασιλιάς της επαρχίας Qin, όταν ήταν 13 ετών. Για την οικοδόμηση του συγκροτήματος χρειάστηκαν 700,000 εργάτες και περίπου 40 χρόνια εργασίας. Τελικά το έργο ολοκληρώθηκε δύο χρόνια μετά το θάνατό του. Σύμφωνα με τις πηγές ο τάφος του αυτοκράτορα είναι 120 ψηλός και σφραγισμένος από έναν τοίχο vermilion που περιβάλλεται από αυλάκια με υδράργυρο και προστατεύεται με διάφορες παγίδες. Ο τάφος δεν έχει ανασκαφθεί μέχρι σήμερα από φόβο μήπως καταστραφούν τα πολύτιμα αντικείμενα που έχει μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget