Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ" – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΚΟΡΕΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΟΣ!!! (VIDEO)

Απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης, από το βιβλίο της Εξόδου θυμίζει το περίεργο αλλά αληθινό συμβάν που λαμβάνει χώρα, στο τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο νησί της Κορέας το Jindo....


Διάσημο, για το στεγνό δρόμο περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, που εμφανίζεται για μία μόλις περίπου ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.Όπως λέει τοπικός θρύλος, πολλά χρόνια πριν στο Jindo υπήρχαν πολλές τίγρεις που συχνά πυκνά κατέβαιναν στο χωριό, τρομάζοντας τους ντόπιους οι οποίοι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo.

Αφού το νησί εκκενώθηκε, ο μόνος άνθρωπος που έμεινε πίσω ήταν μία ηλικιωμένη γυναίκα, η Βbyong. Έτσι καθημερινά, προσευχόταν στο θεό του ωκεανού Yongwang, να μπορέσει να δει και πάλι την οικογένειά της. Έτσι, ένα βράδυ του Φεβρουαρίου, ο θεός εμφανίστηκε στο όνειρο της, λέγοντας της, « θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα.»

Η γριά Bbyong, το επόμενο πρωί βγήκε στη θάλασσα και αφού προσευχήθηκε ξανά, εμφανίστηκε το ουράνιο τόξο, ενώ το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε, εμφανίστηκε ο δρόμος που ο Θεός είχε πει στην ηλικιωμένη γυναίκα. Από αυτό το δρόμο η οικογένειά της αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι του νησιού επέστρεψαν και πάλι στο τόπο τους.



Από τότε όταν η θάλασσα υποχωρεί και δημιουργείται ο δρόμος, οι άνθρωποι γιορτάζουν προς τιμήν του Θεού Yongwang και της γριάς Bbyong, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και διασχίζοντας και οι ίδιοι το δρόμο, ονομάζοντας τη εκδήλωση αυτή αυτό «το θαύμα του Μωυσή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget