Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Ξαφνικά ο τάφος "μιλά": Ανακαλύφθηκαν τρία επιστήλια!

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ
 Τρία κομμάτια επιστυλίου ιωνικού ρυθμού, με ίχνη μπλε και  κόκκινου χρώματος βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάλαμος πίσω από Καρυάτιδες που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο είναι με ορθομαρμαρωση, ντυμένος δηλαδή με λευκό μάρμαρο Θάσου, το οποίο και είναι  δείγμα μεγάλου πλούτου.


Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών βρέθηκαν δύο επιγραφές μέσα στο τάφο της Αμφίπολης, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν.
-------------------------------

Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών βρέθηκαν 2 επιγραφές μέσα στο τάφο οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν. Αυτή τη στιγμή  η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ  Λίνα Μενδώνη μαζί με το επιτελείο της μελετάνε το εύρημα.

Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις. Μετά το  εύρημα αυτό οι αρχαιολόγοι έχουν πάρα πολλές προσδοκίες ότι θα δώσει πολλά στοιχεία για τον τάφο και το περιεχόμενο του.

Εδώ και λίγη ώρα ο δρόμος προς την ανασκαφή έχει κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις  οι οποίες και έχουν εντυπωσιακά αυξηθεί τις τελευταίες  ώρες λόγω των νέων ευρημάτων.


Σημειώνεται ότι πλησιάζουμε στον "πυρήνα" των ανασκαφικών ερευνών καθώς από την αρχή αναζητούνταν επιγραφές που να προσδιορίζουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που επέλεξαν οι Αρχαίοι Έλληνες Μακεδόνες να έχει τον χώρο αυτόν ως τον τελευταίο τόπο κατοικίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget