Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Βρέθηκε ένα Κελάρι 2.500 ετών στην αρχαία Μεσημβρία! Μεσημβρία κελάρι

Κελάρι 2.500 ετών βρέθηκε στην αρχαία Μεσημβρία.
     Τον Οκτώβριο του 2013, ομάδα αρχαιολόγων, ανακάλυψαν ένα τέλεια διατηρημένο αρχαίο κελάρι γεμάτο με αμφορείς που ανάγονται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. Η ανακάλυψη έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσημβρίας, στο βόρειο χώρο της χερσονήσου, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, μία περιοχή η οποία έχει μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο βρίσκεται σε συνεχή έρευνα από τους αρχαιολόγους.


     Οι αρχαίοι αμφορείς είχαν τοποθετηθεί σε υπόγειο χώρο, βαθιά στο έδαφος, για τη διατήρηση του οίνου. Το κελάρι είναι διαστάσεων 2,60 Χ 2,50 μέτρα και πιθανότατα ανήκε σε οικία που καταστράφηκε για άγνωστους λόγους περί τα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ.. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους περιείχε περισσότερους από 30 αμφορείς που ήταν ειδικοί για τη μεταφορά λαδιού και οίνου.
Οι αμφορείς έχουν ύψος 70- 80 εκατοστών και έχουν κατασκευασθεί σε ελληνικά εργαστήρια κεραμικών και είχαν γεμίσει με κρασί από εξαγωγείς- παραγωγούς, από τα νησιά του Αιγαίου, Λέσβος, Χίος, Θάσος, Σκόπελος κ.α.


     Το αρχαίο κελάρι κρασιού παρέχει νέα επιστημονικά στοιχεία για την ιστορία της Μεσημβρίας του Εύξεινου Πόντου, που σήμερα, στη θέση της υπάρχει η σύγχρονη πόλη Νεσέμπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget