Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι Ελληνες να επιστρέψουν στην δραχμή


Γερμανοί: Οι Ελληνες να επιστρέψουν στην δραχμή

Οι Γερμανοί επιμένουν ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στην δραχμή Σήμερα η  Süddeutsche Zeitung   τονίζει «Δώστε στους Έλληνες πάλι τη δραχμή» και συνεχίζει
«Το συμβούλιο  εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
 Η  υπερχρεωμένη Ελλάδα θα χρειαστεί το αργότερο το 2013 νέα οικονομική βοήθεια, προειδοποιεί σε έκθεσή της και η ομάδα οικονομολόγων γύρω από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν.
Το δραστικό πρόγραμμα εξυγίανσης δεν ...........επαρκεί, ακόμη και σήμερα η ελληνική κρίση υποβαθμίζεται, υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι.»«Επίσης ορισμένες μεγάλες τράπεζες δεν πιστεύουν πια ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της.Σύμφωνα με τον Τόμας Μίροφ, τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι αναπόφευκτη.‘Οι αγορές χαιρετούν εδώ και καιρό μια τέτοια λύση’, δήλωσε ο κ. Μίροφ και πρόσθεσε ότι ‘για να ξεπεράσει τα προβλήματά της η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το ποσοστό του χρέους της έναντι του ΑΕΠ στο 100% από το 150%’.Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα ότι οι ιδιώτες-πιστωτές θα πρέπει να αποδεχθούν παραγραφή των απαιτήσεών τους πάνω από 30%.»Και η εφημερίδα καταλήγει:  «Σήμερα Τρίτη η γερμανική κυβέρνηση παρεμβαίνει ξανά στην κρίση. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει συνομιλίες στο Βερολίνο με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα του.»

kafenio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget