Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Σε ελεύθερη πτώση η αγοράΤραγικά είναι τα στοιχεία για το εμπόριο και τον τομέα της εργασίας στην Ελλάδα. Μέσα σε περίπου ένα χρόνο έχουν κλείσει 65.000 εμπορικά καταστήματα και έχουν χαθεί 100.000 θέσεις εργασίας

Με ραγδαίους ρυθμούς κλείνουν τα καταστήματα το ένα μετά το άλλοι σε ολόκληρη την επικράτεια. Εξήντα πέντε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει μέσα σε περίπου ένα χρόνο και 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί σε όλη την Ελλάδα, τους τελευταίους δεκατρείς μήνες.
Το 25% αυτών που έχουν κλείσει, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, βάσει των τελευταίων στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η βασικότερη αιτία είναι η αδυναμία των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ενοίκια τους τα οποία αποτελούν και την μεγαλύτερη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων.
Βάσει αυτών των συνθηκών παρατηρείται το τελευταίο τρίμηνο μία ιδιαίτερα πτωτική τάση στα ενοίκια των καταστημάτων του κέντρου που φθάνει έως και το 30%, ενώ πλέον έχει καταργηθεί και ο περιβόητος αέρας, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας.
Τα καταστήματα που υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει, βάσει των στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι μόνον τα ισόγεια καταστήματα, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που βρίσκονται σε ορόφους.
Στο ίδιο ποσοστό περίπου υπολογίζει την πτώση των ενοικίων και ο διευθύνων σύμβουλος του "HATSIOS GROUP", όμιλος ο οποίος δραστηριοποιείται σε κατασκευές και μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων, Μ Χάτσιος ο οποίος αναφέρει ότι:
"Οι μειώσεις των ενοικίων επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της Αθήνας αγγίζει αυτή τη στιγμή ποσοστό της τάξεως του 30%. Το ποσοστό αυτό έχει δυναμική να αυξηθεί και άλλο.
Υπάρχει μία υπερπροσφορά ξενοίκιαστων χώρων η οποία μεγαλώνει. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογής τόσον στον δρόμο όσο και στα τετραγωνικά. Σε εξαιρετικούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, ενώ πριν ένα χρόνο δεν έβρισκες σχεδόν τίποτε τώρα διαλέγεις. Δείτε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κολονάκι".
πηγη http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget