Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Προγράμματα 52 εκ. ευρώ για την ανεργία


Στην εφαρμογή δύο προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας, με τη διάθεση του ποσού των 52 εκ. ευρώ. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους αντιπεριφερειάρχες.


Σύμφωνα με την υπουργό θα διατεθούν από το εν λόγω ποσό, 30 εκ. ευρώ για να απορροφηθούν 9,5 χιλιάδες άνεργοι  σε έργα κοινωνικής εργασίας, ενώ τα 22 εκ. ευρώ θα διατεθούν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τοπικά προγράμματα στήριξης της ανάπτυξης. Οι άνεργοι που θα επιλεχθούν για τα προγράμματα αυτά με μοριοδότηση και θα εφαρμοστούν στις περιοχές όπου υπάρχει υψηλή ανεργία.
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε το πόσο έχει διογκωθεί το πρόβλημα της ανεργίας και των κλειστών καταστημάτων, καλώντας την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα.
Στα απροσδόκητα της συνάντησης ήταν η εισβολή των απολυμένων της Φίλκεραμ Τζόνσον στο χώρο της συνάντησης με συνθήματα και πανό. Τελικά αντιπροσωπεία των εργαζομένων συνομίλησε με την υπουργό, όπου ενημέρωσαν την κ. Κατσέλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget