Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Handelsblatt: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη τηςΣύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, «οι Γερμανοί δεν πρέπει να απορούν, όταν... 


προκαλούν σύγχυση με την γκρίνια τους για το ευρώ σε άλλες χώρες της ΟΝΕ». «Τι θα πρέπει να σκέφτονται οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί για εμάς;» γράφει η οικονομική εφημερίδα και συνεχίζει: 

«Το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει αντί να τσακώνεται για το νέο ταμείο διάσωσης του ευρώ να ασχοληθεί καλύτερα με την Ελλάδα. Διότι είναι πια σαφές ακόμη και στο υπουργείο Οικονομικών ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της με τις δικές της δυνάμεις».

«Δεν τίθεται πια το ερώτημα εάν η Ελλάδα χρειάζεται ‘κούρεμα’ του χρέους, αλλά το πότε θα γίνει αυτό και ποιοι θα είναι οι πιστωτές που θα υποχρεωθούν να παραιτηθούν από μέρος των απαιτήσεών τους».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει επίσης ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα αναδιάταξης του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή των τραπεζών και άλλων ιδιωτών-πιστωτών και ότι το γερμανικό κοινοβούλιο πρέπει να φροντίσει ώστε να διευθετηθεί το «ελληνικό πρόβλημα» πριν από το 2013 για να μην αναγκαστούν τότε να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget