Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπό επίθεση στον κυβερνοχώρο,



A spokesman in Brussels, Belgium says the cyber attack is targeting the European Union Commission's executive arm.
Ένας εκπρόσωπος στις Βρυξέλλες του Βελγίου, λέει η επίθεση στον κυβερνοχώρο στοχεύει το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτροπή.


Λονδίνο (CNN) - Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπό επίθεση στον κυβερνοχώρο, ο εκπρόσωπος δήλωσε την Πέμπτη, ως σημαντικού διεθνούς διάσκεψης κορυφής ξεκινά.
Η επίθεση στοχεύει την Επιτροπή της ΕΕ - το εκτελεστικό όργανο της - και η υπηρεσία εξωτερικής δράσης, δήλωσε ο Antony Gravali, εκπρόσωπος της διοίκησης της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Βέλγιο.
"Ήμουν σε εγρήγορση σχετικά με αυτή την Τρίτη και είμαστε λήψη επειγόντων μέτρων για την προστασία των θεσμών», είπε.
"Όλοι οι χρήστες έπρεπε να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, και έχουμε αναστείλει την πρόσβαση στο e-mail και το εσωτερικό intranet από το σπίτι για προληπτικούς λόγους, αλλά και στους θεσμούς μας συστήματα να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως συνήθως», είπε.
Η επίθεση ξεκίνησε μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ, αλλά Gravali είπε ότι δεν είχε δει καμία απόδειξη ότι η επίθεση είχε συνδεθεί με τη συγκέντρωση.
«Έχουμε συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο του κυβερνοχώρου, αλλά δεν είναι όπως βλέπουμε συνήθως ένα κύμα επιθέσεων πριν από την ΕΕ συνόδων κορυφής", είπε CNN.
Μια έρευνα έχει ξεκινήσει σχετικά με την επίθεση, αλλά Gravali είπε ότι είναι "εξαιρετικά δύσκολη" για να ανακαλύψει την προέλευση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Gravali δεν διευκρινίζει ποια τμήματα της υποδομής πληροφορικής που είχε δεχτεί επίθεση ή ποιοι είχε υπόνοιες ότι πίσω από αυτό.
Η επίθεση αυτή συνεχίζεται την Πέμπτη το πρωί, αλλά οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα ήταν ακόμα σε θέση να εργαστούν "ως συνήθως" Gravali είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget