Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ UFO ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΚΙΝΑ


Οι εμφανίσεις ufo στη Κίνα δεν σταματούν ποτέ.
Όμως αυτό το καλοκαίρι, όπως και πέρυσι, είχαμε έξαρση εμφανίσεων, αρκετό πανικό από τα τοπικά ειδησεογραφικά δελτία ειδήσεων αλλά και από τις αρχές της χώρας.
Η καταγραφή ενός πολύχρωμου φωτεινού αντικειμένου πάνω από το Jingxian Harbin στις 4 Αυγούστου του 2011, δεν προμήνυε τίποτα απ’ ότι θα συνέβαινε στη συνέχεια…



Στις 17 Αυγούστου , δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και έγινε αμέσως παγκοσμίως γνωστό ένα παράξενο crop circle διαμέτρου 1,5 έως 2 χιλιόμετρων, που φωτογραφήθηκε σε μια απομακρυσμένη ερημική περιοχή κοντά στην λεωφόρο Quinghai περίπου 3 ώρες από το Xining.
Την ίδια μέρα, ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο εντοπίστηκε επάνω από τον διάδρομο του Διεθνές Αεροδρομίου Chongqing Jiangbei και προκάλεσε εκτροπή πτήσεων και ακύρωση αναχωρήσεων, για περίπου μια ώρα από τις 12:30 μέχρι τις 13:30μμ, σύμφωνα με τις επίσημες κινεζικές εφημερίδες. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπάλληλοι του αεροδρομίου ανέφεραν την επόμενη μέρα ότι το αντικείμενο ήταν ένα μπαλόνι, αλλά οι φωτογραφίες δεν μας δείχνουν κάτι τέτοιο. Η China Times, σε περαιτέρω ερωτήσεις στον αρμόδιο σχετικά με τον έλεγχο του εναέριου χώρου εκείνη την ώρα, ο υπάλληλος απάντησε: "Δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να αναφέρω τίποτε άλλο και αυτό είναι ενοχλητικό για μένα".
Στις 20 Αυγούστου, ο πιλότος του επιβατηγού αεροσκάφους CZ6554 ήταν ο πρώτος που ανέφερε ένα τεράστιο ημισφαιρικό φωτεινό αντικείμενο αγνώστων στοιχείων στον ουρανό, στα 10700 μέτρα πάνω από τη Σαγκάη, στις 21:00 το βράδυ. Ο πιλότος ανέφερε ότι η διάμετρος του ήταν μεγαλύτερη από 40 χιλιόμετρα και ότι περισσότερα από δέκα άλλα επιβατηγά αεροσκάφη και πληρώματα που περνούσαν πάνω από τη Σαγκάη εκείνη την ώρα επιβεβαίωσαν το φωτεινό ufo. Ο ελεγκτής του γραφείου ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Ανατολικής Κίνας, επιβεβαίωσε επίσης τις εκθέσεις λίγες μέρες μετά. Όμως, σε σεμινάριο στο πλανητάριο του Πεκίνο ο επιμελητής Jin Zhu, μέλος του UFO Research Association και αντιπρόεδρος, είπε ότι με τις τρέχον ενδείξεις, η γιγαντιαία μπάλα φωτός προκλήθηκε από ένα τεχνητό ανθρώπινο διαστημικό όχημα ή στρατιωτικό πύραυλο. Η Κινεζική Νews Service το αποδίδει σε ένα ρωσικός δορυφόρο επικοινωνιών, τον Express-AM4, που εξαφανίστηκε μετά την απογείωσή του, το πρωί της 18ης Αυγούστου.
Την ίδια ώρα με το περιστατικό στην Σαγκάη, πολλοί άνθρωποι στο Πεκίνο ανέφεραν ένα φωτοστέφανο στον ουρανό! Το φωτοστέφανο που ήταν μικρό στην αρχή, επεκτάθηκε, μετακινήθηκε βόρεια, μέχρι που εξαφανίστηκε. Ο πιλότος που ανέφερε πρώτος το φαινόμενο πρόσθεσε ότι το ufo αφού εξασθένισε, αιωρήθηκε επάνω από τη Σαγκάη για περίπου 20 λεπτά. Με βάση τις περιγραφές του γραφείου ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Ανατολικής Κίνας στους δημοσιογράφους, το λαμπερό αντικείμενο ήταν μακριά από τα αεροπλάνα και δεν δημιούργησε κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας. Σύντομα το ίδιο φαινόμενο αναφέρθηκε, στην εσωτερική Μογγολία, στο Shanxi ,αλλά και στην ενδοχώρα που πολλοί κάτοικοι ισχυρίστηκαν ότι το είδαν.
Στις 24 Αυγούστου, περίπου 1.500 χιλιόμετρα βόρεια της Σαγκάης, αρκετοί ερασιτέχνες αστρονόμοι ανέφεραν ότι εντοπίστηκε μια φωτεινή φούσκα, σαν θόλος, επάνω από τα προάστια του Πεκίνου σύμφωνα με την ιστοσελίδα Xinhuanet.com . Από πληροφορίες που συλλέξαμε από τη HUFORC, ένας μηχανικός από τα Εθνικά αστρονομικά παρατηρητήρια, είπε στη Shanghai Daily ότι πήρε μια σειρά από εικόνες που δείχνουν την άνοδο του αντικείμενου από τα δυτικά σαν λευκό σύννεφο, και την εξαφάνιση του αρκετά λεπτά αργότερα.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget Twitter Bird Gadget